Hidroizolacija

Neuspješno hidroizolovanje Vašeg kupatila ne samo da utiče na izgled Vašeg doma, već može dovesti i do velikih problema. Iako mokri čvorovi zauzimaju manje od 10% od bruto površine objekta, troškovi godišnjeg održavanja za takva kupatila mogu da variraju od 35% do 50% od ukupne cijene održavanja u zavisnosti od vrste objekta.

Hidroizolacija kupatila je jedan od najvažnijih parametara i moramo da osiguramo da su hidroizolacioni sistemi primijenjeni na pravilan način i sa pažnjom. Pogrešan odabir i nepravilna primijena hidroizolacionih sistema dovodi do pojave preuranjenih oštećenja i curenja vode i pojave vlage, a samo ispravljanje problema postaje jako skupo, dugotrajno i odnosi previše živaca.

Uopšteni problemi koji se javljaju u kupatilima i toaletima:

  • curenje kroz konstruktivne spojeve zbog upotrebe materijala lošeg kvaliteta ili nedovoljne vodonepropusnosti zbog nepravilne postavke dok glavni izvor vode ostaje neprimjećen i bez nadzora sve do pojave curenja,
  • curenje kroz porozni beton zbog lošeg dizajna mješavine i neadekvatnog mješanja betona, koji zauzvrat zadržava vodu i ostaje vlažan duže vreme,
  • curenje na mjestima izlaska i ulaska cjevi iz zidova ili podova i spojeva,
  • curenje pored slivnika zbog nepravilne postavke.

Glavna svrha postavke hidroizolacije u mokrim čvorovima je da se zaustavi kretanje vode kroz pod ili prodor vlage kroz zidove i plafon. Jednim pozivon na +387 65 566 141 rješite se vlage.