Akcija čišćenje i dezinfekcija klima

Akcija čišćenje i dezinfekcija klima uređaja do kraja jula u iznosu od 25%. Cijena čišćenja i dezinfekcije klima uređaja do kraja jula iznosi 30 KM.

Prije sezone hlađenja potrebno je izvršiti temeljno čišćenje i dezinfekciju klima uređaja, odnosno napraviti servis i provjeriti tehničku ispravnost uređaja. Servisom klima uređaja vrši se:

1. vizualni pregled uređaja,

2. mehaničko i hemijsko čišćenje unutrašnje jedinice i linije odvoda kondenzata,

  • pregled, pranje i dezinfekcija filtra,
  • pregled, pranje i dezinfekcija isparivača,
  • pregled i čišćenje izmjenjivača toplote,
  • čišćenje cjelokupne maske unutrašnje jedinice,
  • provjera elektronike,

3. mehaničko i hemijsko čišćenje vanjske jedinice

  • pregled i čišćenje kondenzatora,

4. provjera veze unutrašnje i vanjske elektronike,

5. kontrola napunjenosti gasa i nivoa pritiska,

6. provjera cjelokupne ispravnosti klima uređaja u režimu hlađenja/grijanje.

 

 

Ako neko od ukućana ima respiratorne probleme, održavanje klima uređaja je od vitalnog značaja. Isto tako, i kod zdravih ljudi, neredovno održavanje klima uređaja može biti okidač za razvoj bolesti disajnih puteva ili za neke reakcije u organizmu koje nisu bezazlene. Sigurno ste čuli za legionarsku bolest koja vreba iz klima uređaja. To je atipična upala pluća uzrokovana aerosolom onečišćenim koncentrisanim legionelama koje se udišu i kao posljedica nastaje ova bolest.  Najčešće se legionele nalaze u uređajima za klimatizaciju, ali i nekim drugim uređajima u kojima cirkuliše voda u zatvorenom sistemu. Plijesan može uzrokovati hronični kašalj te iritaciju očiju i kože.  Iz ovog razloga treba klima uređaje redovno održavati i servisirati jer samo redovnom brigom klima uređaj može savršeno funkcionirati i duže trajati. Osim legionele, klima uređaji su idealno mjesto za razvoj drugih bakterija i plijesni

Pozovite nas na broj 065 566 141 ili popunite kontakt formu na stranici Kontakt i zakažite termin čišćenja i dezinfekcije Vaše klime. Naš tim izlazi na lice mjesta nakon uspostavljenog kontakta.

Potražite nas na stranici OLX.BA i informišite se o svim akcijama koje daje Elektromont s.p.